Category Archives: Peplum Qaisara

Tips pemakaian Peplum Kurung

Salam uols!

Design peplum mmg menjadi rebutan ramai sekarang ni dan ramai yang bertanya “Sesuai ke saya pakai peplum?” Selalu kite dengar “Saya rendah / tinggi kurus / body saya hour glass / saya pregnant / saya boroi eh  (^_^) , seswai ke ai?”

Di sini GiiGeez Apparel nak share sedikit tips utk pemakaian peplum kurung ya!

1. Sebenarnye peplum kurung sesuai dgn semua bentuk badan. Kenapa ya?

2. Utk yg berisi sedikit, pilihlah peplum kurung yg labuh hingga ke paras punggung. Elakkan memilih peplum yg labuh bajunya smpi lutut kerana boleh menyebabkan anda nampak terlalu rendah dan berisi le pula. Elakkan juga peplum yg penuh dgn bunga besar / corak besar / etc. Pilihlah warna-warna yg sedikit gelap utk memberikan ilusi bentuk badan yang langsing gitu.

3. Utk yg bertubuh langsing, anda boleh menggayakan semua jenis peplum kurung, dan lebih baik lagi kalau pilih peplum yg berwarna ceria, kerana warna gelap boleh menyebabkan anda nampak terlampau kurus pula.

4. Jika anda mempunyai tubuh badan saiz sederhana ( tak  langsing tapi tak berisi),  elakkan peplum yg terlalu “mengembang” ke tepi, nanti bentuk badan nampak pelik.

5. Peplum juga boleh digayakan ke majlis formal atau semi formal. Kalau gi pasar basah…aa cam tak seswai je..hehehe

6. Oh ya, ibu mengandung pun boleh memakai kurung peplum ni kerana design bajunya yang beralun-alun menambahkan kecomelan preggy mommies!

Anda pun boleh share sama tips pemakaian di sini ya!

Ok dah baca tips, boleh la jenguk2 dan pilih mana satu Peplum QaiSaRa idaman hati!

Jumpa lagi ya!

Peplum QaiSaRa is here in town!

Salam uols!

Peplum QaiSaRa is here! Terdapat 9 design yg menarik utk pilihan anda,

Material Lycra berkualiti dengan jahitan manik, cutting kecil (Lycra berkualiti STRETCHABLE @ MEMERI & sangat selesa dipakai).

Ukuran dari saiz S sehingga XL, jadual perbandingan saiz kami sertakan di bawah ya?

Harga? Hanya RM 145 sahaja, penghantaran percuma seluruh Malaysia!

Berminat? Klik SINI untuk mengisi Borang Tempahan. Kami akan menghubungi anda dalam masa 24 jam.

Jemput pilih! (^_^)

QaiSara 01 QaiSaRa 02 QaiSaRa 03 QaiSaRa 04  QaiSaRa05 QaiSaRa06 QaiSaRa07 QaiSaRa08

QaiSaRa 09
Jadual Ukuran Peplum QaiSaRa - (boleh memeri 1 - 2 inci) Jadual Ukuran Peplum QaiSaRa – (boleh memeri 1 – 2 inci)